1. Therapeut

Margo Versteijne

Mijn naam is Margo Versteijne (1960) en ik werk sinds 1989 als therapeut, overwegend met mensen met ASS en hun gezinsleden.
In de eerste jaren heb ik me vooral gericht op kinderen met ASS-problematiek en hun ouders. Ik heb veel diagnostiek en ouderbegeleiding gedaan. Ook ondersteuning van leerkrachten en groepsleiding hoorde tot het reguliere werk.

Ik heb cursussen voor ouders, brussen (broers en zussen) en werkers in de gezondheidzorg ontwikkeld en gegeven. De laatste jaren ben ik me meer gaan richten op de systemische aanpak van gezinnen en relaties waar ASS een grote rol speelt.

Daarnaast werk ik af en toe als docent bij de Rino, opleidingsinstituut voor de Geestelijke Gezondheidszorg bij de post HBO autisme opleiding en geef daar de cursus ‘behandelen van autisme in het gezin’.

Mijn therapie is vooral gericht op het vergroten van de kennis van de ASS, het verbeteren van de communicatie en het creëren van meer begrip voor elkaar. Het dagelijks omgaan met elkaar zal in therapie centraal staan maar er is ook plek voor inzichtverwerving en (rouw)verwerking.
* 1989 afgestudeerd als orthopedagoog aan de universiteit van Utrecht

* in de periode 1989-2020 werkzaam geweest binnen de GGz met cliënten met ASS bij verschillende organisaties; de laatste 12 jaar was dat bij het Dr. Leo Kannerhuis, polikliniek Amsterdam
* 2003 registratie gz-psycholoog
* 2009 registratie systeemtherapeut NVRG
* 2013 basis en gevorderde opleiding EFT (emotional focused theraphy)
* 2015 basisopleiding EMDR
* 2018 Gottman Method Couples Therapy Level 1

Lid van de beroepsverenigingen:
* NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie)
* LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten)
* EFT (Emotional Focused Therapy)

Meer lezen: www.bigregister.nl


Comments are closed.