1. Therapeuten

Margo Versteijne

Mijn naam is Margo Versteijne (1960) en ik werk sinds 1989 als therapeut, overwegend met mensen met ASS en hun gezinsleden.
In de eerste jaren heb ik me vooral gericht op kinderen met ASS-problematiek en hun ouders. Ik heb veel diagnostiek en ouderbegeleiding gedaan. Ook ondersteuning van leerkrachten en groepsleiding hoorde tot het reguliere werk.

Ik heb cursussen voor ouders, brussen (broers en zussen) en werkers in de gezondheidzorg ontwikkeld en gegeven. De laatste jaren ben ik me meer gaan richten op de systemische aanpak van gezinnen en relaties waar ASS een grote rol speelt. In Amsterdam heb ik een groep voor (echt)paren ontwikkeld en een groep voor partners. Beide groepen geef ik daar regelmatig.

Daarnaast werk ik af en toe als docent bij de Rino, opleidingsinstituut voor de Geestelijke Gezondheidszorg bij de post HBO autisme opleiding en geef daar de cursus ‘behandelen van autisme in het gezin’.

Mijn therapie is vooral gericht op het vergroten van de kennis van de ASS, het verbeteren van de communicatie en het creëren van meer begrip voor elkaar. Het dagelijks omgaan met elkaar zal in therapie centraal staan maar er is ook plek voor inzichtverwerving en (rouw)verwerking.
* 1989 afgestudeerd als orthopedagoog aan de universiteit van Utrecht
* sedert 1989 werkzaam binnen de GGz met cliënten met ASS bij verschillende organisaties en sinds 2008 is dat bij het Dr. Leo Kannerhuis, polikliniek Amsterdam
* 2003 registratie gz-psycholoog
* 2009 registratie systeemtherapeut NVRG
* 2013 basis en gevorderde opleiding EFT (emotional focused theraphy)
* 2015 basisopleiding EMDR

Lid van de beroepsverenigingen:

* NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie)
* LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten)

* EFT (Emotional Focused Therapy)

Naast het werken in de eigen praktijk werk ik ook als gz-psycholoog en systeemtherapeut bij het Dr.Leo Kannerhuis, polikliniek Amsterdam; centrum voor autisme.

Meer lezen: www.bigregister.nl

Thirsa de Kluijver

Thirsa is aan het afbouwen op de praktijk omdat zij elders de opleiding tot gz-psycholoog gaat volgen.

Mijn naam is Thirsa de Kluijver (1990). Ik ben afgestudeerd als psycholoog – met de specialisatie Klinische Ontwikkelingspsychologie – aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en in het bezit van de Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD).

Sinds het afronden van mijn masterstage bij de Zorglijn Emotionele Stoornissen van de Bascule – Academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie – ben ik met veel plezier werkzaam geweest als psychodiagnostisch medewerker bij het Dr. Leo Kannerhuis – Centrum voor autisme – en heb ik werkervaring opgedaan bij Psychologie praktijk Margo Versteijne. Ten tijde van mijn werkervaringsplek heb ik tevens met Margo Versteijne een faalangsttraining opgezet en deze ook zelf gegeven.

Opleiding:

2014     Universiteit van Amsterdam
Master Gezondheidszorgpsychologie
Specialisatie Klinische Ontwikkelingspsychologie
Judicium: Met genoegen

Cursus:

2014     RINO Groep Young Professionals
Workshop Gespreksvoering met ouders

2015     RINO Groep Young Professionals
Workshop Mindfulness


Comments are closed.